onsdag 30 november 2011

Gult och lila

Satte på mig den här gula H&M-klänningen i morses, tillsammans med mörklila strumpbyxor. Men sen när jag skulle klä på Alfred tog jag fram en mörklila body, som jag märkte var i exakt samma färg som mina strumpbyxor, och eftersom jag också satte på honom ljuslila byxor var jag bara tvungen att byta till en ljuslila klänning för att matcha oss.

Så istället blev det den här American Apparel-klänningen jag hade på mig resten av dagen. Faktiskt en av mina favoriter.

lördag 26 november 2011

By Malene Birger


En av mina få designerklänningar, från danska By Malene Birger. Tror jag köpte den på Åhléns, för några år sen, ganska dyrt. Blev väldigt nöjd när jag såg en bild på danska kronprinsessan Mary med likadan klänning på sig på nån officiell resa!
När jag satte på mig den idag tyckte jag dock att den kändes ganska daterad i modellen tyvärr, men den är rätt fin ändå.

Röd skjortklänning


Och i fredags hade jag på mig en annan skjortklänning, en röd från H&M. Minns inte ens hur gammal den är, det känns som att jag haft den i evigheter.

Rutig skjortklänning


Ligger lite efter här: den här hade jag på mig i torsdags. Fick den av Christopher härom året.

onsdag 23 november 2011

Enkel röd


Jag må ha drygt 180 klänningar, men i ärlighetens namn är de flesta av dem inte särskilt spännande. Som den här från Gina Tricot. Men den funkar förstås som vardagsklänning. Den var ännu längre på sidorna från början, men jag klippte till den lite för jag tyckte det var lite väl att ta i - funderar på att göra den helt jämn kanske.

tisdag 22 november 2011

Polarn o Pyret


Det är mycket svart nu - det blir lätt så på hösten och vintern tyvärr. Den här köpte jag på Polarn o Pyret när jag var gravid, den är väldigt mjuk och skön. Och rätt dyr har jag för mig.
Men det märks att jag blivit smalare över rumpan, för den ska egentligen sitta åt där, och det gör den inte längre.

söndag 20 november 2011

Svensson Svensson


En klänning från Svensson i Malmö som jag köpte för några år sen. Den är lite på gränsen till trist, men har ett fint litet veck i ringningen åtminstone. Och är mjuk och skön.

Den svarta versionen


I förrgår hade jag på mig den svarta versionen av gravidklänningen. Och matchade med Alfred såklart.

torsdag 17 november 2011

Fornarina med brodyr

Det här är också en favorit; en Fornarina köpt på Ted Bernhardtz i Göteborg. Överdelen är i trikå med en volang och kjolen är hålbroderad.
Det är ett fastsytt band i midjan som knyts i ryggen, så det där som ser ut som en konstig knöl på bilden är en rosett. :)

Kjoltyget.

onsdag 16 november 2011

Gravidfavoriten


Åh, min sköna gravidklänning! När jag var gravid mådde jag halvilla mest hela tiden och klarade inte av att ha på mig kläder som satt åt någonstans, vilket gjorde att jag inte var en sån där liten piffig gravid som visade kulan, utan jag var mer säckig. Det kan jag ångra lite, för det var ju inte jättesnyggt direkt, men det kändes faktiskt viktigare att inte må ännu sämre än jag redan gjorde...
Den här köpte jag på Gina Tricot för 150 kronor, och eftersom den var så skön och billig köpte jag en likadan i svart också. Tog ner båda från vinden igår - jag räknade hur många jag tog fram från lådorna, och det blev 28 stycken, vilket jag inser nog är fler än de flesta äger totalt, och när jag räknade alla klänningarna i lådorna skämdes jag nästan. Jag har ungefär 180 klänningar. Galet.

tisdag 15 november 2011

Japanskt med mera

Dagen idag började med att jag bara ville ha nåt bekvämt på mig, och då fick jag för mig att rota fram mitt "japanska skynke", som jag bara haft på mig offentligt en enda gång vad jag minns (på en Michelin-restaurang i Colmar i Alsace, Frankrike), eller kanske två. Det var när jag var i Tokyo första gången, 2006, som vi var i nån affär och jag hamnade i en provhytt med en hjälpsam expedit som virade in mig i ett ungefär tre meter långt tygskynke med några hål i och knöt och fixade, och jag, trots att jag insåg att jag nog inte skulle ha på mig det där särskilt ofta och det kostade ändå ungefär tusen spänn, köpte det ändå. Fick för mig att det nog var coolt på nåt sätt. Märket lät också lite coolt: Frapbois. Och mycket riktigt har jag inte haft på mig det - det känns lite för mycket som en toga. Anyhow.
Fick till nån sorts knytning idag, fast jag minns inte riktigt hur expediten gjorde.
Den här lilla "koftan" som hörde till har jag åtminstone använt mycket.

Sen när skynket började hasa ner lite här och där satte jag på mig den här Fornarinaklänningen som jag köpte när jag var gravid. Den har lite tantig längd, men den är mjuk och skön i alla fall.
Senare idag gick jag upp och hämtade mina fyra lådor med klänningar på vinden för att byta ut några av dem som hänger i sovrummet och hittade den här. Jag har haft på mig den en enda gång tror jag, och tänker alltid att jag ska göra mig av med den, men som vanligt tycker jag att den är rätt fin när jag sätter på mig den, och just idag tyckte jag att jag såg så väldigt lång och smal ut i den, så den får bli kvar ändå. Grejen är den att det är en festklänning, och jag vill aldrig ha på mig svart på fest, för alla andra har ju det.
Den här ryker nu. Det är en Nanso-klänning som jag bara tycker att jag ser tantig ut i. Saken med Nanso är att jag gillade märket väldigt mycket för några år sen, och det var bara en affär som jag visste sålde det, så varje gång jag gick dit ville jag köpa nåt och om jag då inte hittade något bra köpte jag liksom det minst dåliga. Jag har aldrig känt mig riktigt bekväm i den här.

Och här hittade jag en bild i mobilen som jag tror jag glömt blogga. En klänning jag fick av min syster Johanna för att kunna amma i, för att det är en omlott.

Den här ryker också nu. Den är väl rätt söt, men jag känner mig faktiskt för gammal för den, och så sitter den inte helt hundra heller.

onsdag 9 november 2011

Grå sweatshirtklänning


Den här köpte jag från Sportif för rätt länge sen. Den var lite tråkig, så jag piffade till den en aning med en säkerhetsnål nertill för att skapa lite assymetri. Jag har ändå inte varit så nöjd med den och flera gånger tänkt skänka bort den, men varje gång jag provat den inför en utrensning så har jag ångrat mig. Men idag insåg jag att jag aldrig skulle satt på mig den om det inte vore för det här projektet, så nu gör jag mig av med den - den har verkligen inte känts som min stil idag.

Blommig Asos


Köpte den här på Asos i somras på rea. Den var inte lika fin i verkligheten som på bild, för den är lite halvtaskigt sydd: lite sned och vind både i midjesömmen och i nedre fållen, men midjesömmen gick att dölja med ett bälte i alla fall. Och så har den fickor - jag är svag för klänningar med fickor, för att det är ovanligt, och praktiskt. Hade den igår för första gången, eftersom den är amningsovänlig, men när jag är hemma kan jag dra upp den istället, och igår var vi hemma nästan hela dagen, så det funkade.

torsdag 3 november 2011

Gulvitrandig


När jag var på H&M förra helgen hittade jag den här på rea, och den är ju som den där orangerandiga jag bloggade härom veckan, den som är för stor. Det fanns bara en S kvar, så dels för det och dels för att gult är min favoritfärg var jag ju tvungen att köpa den. Och den var ju definitivt bättre än den orangea.

Audrey Hepburn-klänningen


Jag tycker så mycket om den här klänningen, som jag kallar min Audrey Hepburn-klänning, men jag använder den extremt sällan. Anledningen är att den är en aning för liten, så jag hoppades att min viktminskning skulle gjort att den passade bättre, och lite lite bättre har det blivit, men det är mest över revbenen som den är lite tight och där har jag inte förändrats i storlek. I förrgår hade jag den i alla fall, och det funkade okej.
Jag köpte den i Tokyo när jag var där första gången, 2006, i affären Comme ça i Shinjuku. De hade hur många fina klänningar som helst, men tyvärr hade de inte storlek L alls, på någonting, och S och M var mindre än jag var van vid, eftersom japanskor som regel är mindre än jag. Så jag fick köpa den här i M även om den var lite liten.