onsdag 28 mars 2012

Filippa K


Den här Filippa K-klänningen var min storasyster Finas, och jag tog över den när hon dog för 10 år sen (som sagt: galet vad tiden går). Jag spillde nån kebabvariant-sås över den i Malmö för många år sen och fick inte bort fläckarna riktigt, men de syns som tur är bara när man tittar riktigt nära...

tisdag 27 mars 2012

Italiensk 60-talsinspirerad


Köpte den här i Florens för närmare 10 år sen (galet vad tiden går!). Just nu kommer jag inte ihåg om det är en Benetton eller en Sisley, och kan inte kolla just nu för den hänger i sovrummet där Alfred ligger och sover. Jag tycker den är jättefin, men den kliar lite för den är i ull - men med linne under brukar det funka bra.

torsdag 22 mars 2012

Pastellig 50-talsinspirerad


En H&M-klänning som jag är väldigt förtjust i, som jag hade igår. Inte så mycket att säga egentligen. Den är fin. :) Finns förevigad i nån presentation för en iPad-app som mitt jobb gjorde förrförra året.

fredag 16 mars 2012

Kjolfusk, Trentemøller och svart med krage

Ligger lite efter: här är de tre senaste dagarna.
Ja, det här är ju egentligen en kjol och en t-shirt - men: jag såg en klänning på Asos som såg ut typ såhär som jag ville köpa, men hejdade mig eftersom jag redan hade en gul kjol, så istället köpte jag en grå t-shirt. Så det är nääästan en klänning.
På mitt förra jobb, Mubito, gjorde vi en hemsida med shop till den danske technoartisten Trentemøller. Han hade gjort ett samarbete med två danska kvinnliga designers (som jag inte minns vad de heter) och sålde en massa snygga kläder i shopen. Här är klänningen jag köpte från kollektionen. Hade den igår, och fick en komplimang av en kund för min fina klänning. :)

Och idag hade jag den här, som jag köpte en dag när jag var och hälsade på Christopher i Stockholm när jag bodde i Malmö. Jag köpte fyra klänningar på en dag - tror den här var från Topshop. Den är så smart, för den är alldeles glansig på insidan, trots att tyget är matt på utsidan, så den fastnar inte i strumpbyxorna och åker upp, som en del andra gör.

tisdag 13 mars 2012

Gul spets

Köpte den här från Asos härom veckan; lika bra pris som vanligt, den kostade nån hundring. Den är rätt taskigt sydd märkte jag, fållen är lite sned och vind, men med den här fina färgen kan jag leva med det. Det guldiga skärpet hörde till.

Och igår var det årspremiär även för min fina röda vårkappa - eftersom den är nästan lika fin som en klänning fick den vara med också.

torsdag 8 mars 2012

Beige Asos


En kollega påpekade idag att jag hade mildare färger än jag brukar (jag hade en ljusrosa kofta också), och ja, det är inte så ofta jag har pasteller. Men den här klänningen hängde med när jag köpte ett helt gäng klänningar från Asos i somras. Har inte haft den förrän idag dels för att den inte är så amningsvänlig och dels för att jag inte haft nån bh som funkat, för den är så ljus och tunn att vita bh:ar har synts igenom - men förra helgen köpte jag en hudfärgad som visade sig funka perfekt. Och så tog jag guldskärpet som hörde till den gula klänningen från Asos som damp ner i brevlådan igår (klänningen kommer nog här snart).

onsdag 7 mars 2012

Småprickig från Frankrike


Det här är en H&M-klänning, men jag köpte den i Colmar i Alsace, Frankrike, sommaren 2006. Jag såg den i skyltfönstret (vi var där på familjevinresa) och tänkte att det kanske var lite fånigt att köpa en H&M-klänning utomlands, men jag var ju inte säker på att den skulle finnas hemma och jag tyckte den var så fin att jag köpte den. Och jag såg den aldrig hemma sen, så det var ett bra köp. Gillar den jättemycket fortfarande.

måndag 5 mars 2012

COS med rutor


Den här klänningen går i blå nyanser, men det syns visst inte på den här bilden. Det är i alla fall en COS, som jag bytte till mig efter jul - jag fick en kofta i en fantastisk gul färg av Christopher i julklapp, men tyvärr var modellen så konstig att jag såg extremt tantig ut, så vi fick gå tillbaka för att leta efter nåt annat, och då blev det den här klänningen. Den är i XS, och jag har normalt M (ibland, men ganska sällan S), så jag vet inte riktigt hur den var tänkt - M var alldeles för stor. Den har dragkedja utmed hela ryggen, så man kan göra en liten slits där nere så man får lite mer vidd att gå i.

Korall/rosa 60-tal

Den här hade jag i fredags, men glömde bort att blogga den då. Den är från H&M, köpte den när jag var gravid. Den skrynklar sig väldigt lätt, men den är söt i alla fall. Korallröd på sidorna och rosa i mitten och 60-talsinfluerad och lite extra fin i ryggen.