söndag 18 december 2011

Fyrklöver från Japan


Ännu en klänning från Tokyo som jag inte haft på länge. Den här köpte jag efter att jag insett att jag borde köpt en annan klänning i samma modell men där jag missat min chans - jag provade en svartvit-prickig i en butik men köpte den inte, och sen åkte vi inte tillbaka till samma område igen - men sen hittade jag den här som också var fin (men inte riktigt lika fin...). Ja, typ så. Billig var den har jag för mig.

Gul COS


Åh, vad jag har längtat efter att få använda den här klänningen! Jag fick den av Christopher i födelsedagspresent i somras, och tycker den är så fin! Gult är dessutom min älsklingsfärg. Men den är totalt oamningsbar, så därför har jag fått invänta rätt tillfälle att ha den. Igår kom det äntligen: min vän Per hade 40-årsfest, och vi skulle för första gången ha barnvakt (syster).
Färgerna på bilden är lite knas dock, det ser ut som att jag har svarta strumpbyxor, och det har jag verkligen inte till gul klänning - de är lila. Men klänningen är underbar ändå!

onsdag 14 december 2011

Lavand


Idag har jag ännu en klänning som jag köpt från Sportif Unlimited i Linköping av min gamle kompis Pelle Valsinger från Cloudberry Jam. Den är av märket Lavand, som jag inte känner till i övrigt, och jag gillar den jättemycket - det enda är att den torrfäller trots att jag har tvättat den ett par gånger, så jag brukar alltid vara svagt svart på överkroppen efter jag haft på mig den. Jag vill ju inte tvätta den en massa gånger i onödan heller, för då finns ju risken att den blir blek, så jag får helt enkelt skrubba mig istället. :)

tisdag 13 december 2011

Svart Vero Moda


Igår hade Christopher med sig min vän Nina hem efter jobbet som en överraskning; hon skulle ta med mig ut på min första barnfria kväll. Då fick jag tillfälle att ta på mig den här totalt oamningsbara Vero Moda-klänningen som jag köpte på Asos i somras. Den ser väldigt enkel ut på bild, men har ett diskret men snyggt veck framtill på överdelen. Den suger åt sig damm dock, märkte jag.

Japanklänning


I söndags hade jag äntligen på mig en av mina favoriter från Tokyo, som jag inte haft sen innan jag fick barn. Den är från Comme ça, och jag tror jag köpte den andra gången jag var där. Det mesta jag köpt i Japan är lite bylsigt, för åtminstone när jag var där 2006 och 2007 var det så japanska tjejer gick klädda, och mycket av det jag köpt har tyvärr inte känts riktigt rätt här hemma, men den här gillar jag jättemycket, och en av mina andra absoluta favoritklänningar är också från Tokyo - men den har jag inte bloggat än, den kommer så småningom.

lördag 10 december 2011

Nattlinneklänning


Jag och mamma var på stan i torsdags och i ett Lindex-skyltfönster såg jag en randig klänning under en kofta, gick fram för att kolla prisskylten och såg att det stod att det var ett nattlinne. Jag skulle ändå in för att köpa strumpbyxor, så jag letade rätt på nattlinnet och provade det och kom fram till att det går alldeles utmärkt att använda som vardagsklänning. Och nu när jag mest är hemma är det helt perfekt och hur skönt som helst. 150 kronor kostade det bara, vilket ju gör det ännu bättre.

Randig Fornarina


En Fornarina jag köpte i Göteborg härom året, i merinoull. Den var rätt dyr har jag för mig, men den var åtminstone på rea. Varm och skön såhär den här tiden på året. Skärpet har jag faktiskt använt som halsduk när vi hade kallt på kontoret nån gång! Hade den i onsdags, men var lite långsam med att lägga upp bilden.

onsdag 7 december 2011

Svart i söndags

Min favoritmysklänning. Det är en billig H&M-klänning som jag brukar ha som morgonrock och slapparklänning, men före i söndags hade jag inte haft på mig den sen jag var gravid, för den är inte särskilt amningsvänlig.

Sen testade jag den här linneklänningen jag köpte på rea på Asos i somras - när jag tittade närmare på etiketten visade det sig att den kan torrfälla, och dessutom skrynklar den sig (linne...) och suger åt sig damm och ludd som bara den, plus att den är omöjlig att amma i, så den åkte av rätt fort igen.

fredag 2 december 2011

Grön Nanso 2


Ännu en Nanso-klänning, som jag hade igår. Den är ganska fin, jag brukar ofta få komplimanger för den när jag har den på mig, men jag är inte jättebekväm i den - vet inte riktigt vad det är, jag tror att det är att den är ganska tjock och tung och att kragen liksom är lite för hög i nacken. Fast när jag ser den på (lite halvsuddig) bild nu så tycker jag ju faktiskt att den är fin. Den är några år gammal nu, och den får hänga med ett tag till.