onsdag 26 september 2012

Lila hemsydd

Den här trodde jag att jag bloggat för länge sen, men tydligen inte. Detta är en av de bästa klänningar jag sytt, tycker jag, den är välgjord och sitter bra och har dessutom ett bra bomullsstretchtyg i fin färg. Jag inspirerades av en bild på danska kronprinsfamiljen där kronprinsessan Mary hade en beige klänning med lagda veck i kjolen - bilden finns här på min andra blogg, ihop med lite andra bilder från när jag just sytt klart klänningen.
Jag sydde den i sommarstugan och satt faktiskt ute på balkongen och sydde lite, och så gjorde jag åt mer än en hel trådrulle på alla veck och var tvungen att ta en paus mitt i för att vi var tvungna att åka in till stan för att hitta mer tråd i rätt färg... Men den blev riktigt bra till slut. Fast nu såhär i efterhand kan jag nog tycka att vecken kunde varit lite bredare, för när den inte är helt nystruken knycklar de sig lite. Oh well.

torsdag 20 september 2012

Orange hålsydd

Den här såg jag på Asos för flera månader sen, men den kostade över 700:-, vilket jag tycker är lite mycket för en klänning man inte kan prova. Men när jag tittade in igen för ett tag sen hade de sänkt den till halva priset, och då tyckte jag den var en bra födelsedagspresent till mig själv. Jag är väldigt förtjust i sånt här hålbroderi eller vad det heter. Hade på mig den den 12 september och även på mitt försenade kalas den 16:e.

Blå hemsydd

Den här har jag sytt själv, men den blev tyvärr inte så bra. Tyget är superfint, fin färg och bra bomullsstretch, men jag försökte sy en likadan modell som en av min systers klänningar, och det funkade inget vidare, så den sitter inte uppe särskilt säkert. Så det blev aldrig av att ha på mig den i somras, så det fick bli bara ett bloggfoto innan den åkte tillbaka upp på vinden.
Jag har använt den på riktigt dock, flera gånger - bl.a. i en trampebåt i Malmö!

Ljusgul rak

Hittade den här och en likadan rosa på H&M på rea i slutet av sommaren, 75:- styck. Den är på gränsen till tråkig i modellen, men fin i tyget med blommönster som släpper igenom färgen på fodret. Hade den gula den 28 augusti.


Rödprickig Asos

Beställde den här och två andra klänningar från Asos i somras, men de andra två satt inget bra, så dem skickade jag tillbaka. Den här gillar jag dock. Bilden är från 24 augusti.

Mintgrön födelsedagsklänning

Den här fick jag av Christopher i födelsedagspresent i år (H&M). Det blekrosa skärpet hör till, så den är värsta pastelldrömmen.
Tyvärr satte Alfred mängder av fläckar på den när jag hade den på mig på födelsedagen (18 augusti) och en av dem har jag inte lyckats få bort än...



Vit vinbärsklänning

Den här H&M-klänningen har i sig inget att göra med vinbär, men Christopher tog en hel serie bilder på mig när jag plockade vinbär i den första sommaren vi var tillsammans, så den får kallas vinbärsklänningen ändå. Har knappt aldrig på mig den dock, för knapparna vid bysten går upp alldeles för lätt, så det krävs säkerhetsnål och försiktighet när den är på. Hade den på mig den 31 juli bara för bloggens skull...

Rosaprickig hemsydd

Jag kom av mig där ett tag. Dels hade jag knappt på mig några klänningar jag inte redan bloggat under sommaren, dels blev min mobil stulen och jag hade inte säkerhetskopierat de klänningsbilder jag tagit med den (vilket iofs inte var så många) så då blev det inte heller av att lägga upp dem jag tog med riktiga kameran efter heller. Men nu lägger jag åtminstone upp dem jag fotat med kameran och så får jag ta tag i att försöka komma ihåg vilka det var jag hade i mobilen sen.
Först ut: den här fina rosaprickiga som jag sytt själv. Först en fin bild från 2008 när den var rätt ny, och sen en vanlig bloggbild också.